Wie wij zijn

Jeroen Pauw

Journalist, presentator en producent Jeroen Pauw is sinds 1979 actief in de mediawereld. Zijn carrière begon op de radio, bij onder meer het ANP, de Wereldomroep, Het Oog op Morgen en BNN’s Storing.

Na tien jaar radio sloot Pauw zich aan bij RTL, waar hij, samen met Loretta Schrijver, het gezicht was van de nieuwsbulletins en programma’s presenteerde als Studio Rembrandt en Een Kwestie Van Kiezen. In 2001 stapte Pauw over naar de publieke omroep en werkte hij mee aan verschillende producties van BNN, Vara en NPS. Sinds 2006 vormt hij met Paul Witteman het presentatie-duo van het dagelijkse praatprogramma Pauw & Witteman.

In 2000 richtte Pauw samen met Peter Adrichem de productiemaatschappij TVBV op. Het in Amsterdam gevestigde bedrijf is verbonden aan Endemol Nederland Mediagroep. Ook is hij verbonden aan Talent Kitchen: een bureau dat zich toelegt op management en boekingen van (onscreen) talent, alsmede op media- en presentatietraining voor zakelijke klanten.

Jeroen Pauw wordt geprezen om zijn flair en scherpe interviewstijl. In 1999 won hij een Gouden Beeld met Kwestie van kiezen en in 2004 werd hij uitgeroepen tot TV-persoonlijkheid van het jaar.

Peter Adrichem

Peter Adrichem is een vooraanstaande mediaondernemer met twee decennia ervaring in uiteenlopende creatieve- en managementfuncties. Na zijn studie aan de filmacademie werkte Adrichem als freelance programmamaker voor radio en televisie. Zo was hij uitvoerend producent van het vermaarde Veronica-programma Countdown en was hij één van de bedenkers van Bart de Graaff’s BOOS.

Nadat Adrichem de eigen productietak van RTL (thans RTL Productions) had opgezet, richtte hij samen met Jeroen van Baaren 625 TV Produkties op en begon kort daarna met Jeroen Pauw een tweede productiehuis, TVBV. Beide ondernemingen fuseerden in 2006 met Rene Stokvis Producties en werden later ondergebracht bij SNP Holding, waar hij twee jaar aan het hoofd stond.

In 2009 werd Adrichem benoemd tot algemeen directeur van Endemol Nederland Mediagroep. In die functie gaf hij leiding aan de bestuurlijke integratie en centrale huisvesting van alle Nederlandse Endemol-bedrijven, alsmede aan hervormingen van productieprocessen en bedrijfsvoering. In 2012 trad Peter Adrichem op eigen initiatief terug als directievoorzitter van ENMG.

Adrichem was in 2013 Mediadirecteur ad interim bij de AVRO. Met zijn bedrijf ‘Adrichem Media Consultancy’ richt hij zich op interim management, media-advies, spreekbeurten en dagvoorzitterschappen. Sinds 2011 maakt Adrichem deel uit van de Commissie van Advies van de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA).

Jeroen Compeer

Jeroen Compeer is Gedelegeerd Producent binnen TVBV en gedreven programmamaker met een journalistieke achtergrond. Dat heeft hem er niet van weerhouden zich ook toe te leggen op amusement en zelfs reality. Het is vooral die expertise in een onconventionele combinatie van disciplines wat hem als programmamaker zo sterk maakt.

Als eindredacteur was Compeer al aan het begin van zijn carrière verantwoordelijk voor actualiteiten programma’s als Goedemorgen Nederland (KRO), Lijst 0 (BNN) en Stemwijzer(KRO). Naast de meer inhoudelijke en maatschappelijk geëngageerde programma’s als de Grote Integratieshow (BNN), Pauw in Panama (BNN), en de Rode Kamer (KRO), Storm op Komst (VARA) volgde ook wat lichtvoetiger amusement zoals de live talkshow van Katja en Sophie (BNN) en Blootgewoon (KRO).

Voor Endemol Nederland maakte hij ENG programma’s als Love in the Wild (RTL5), In Love with Sterretje (RTL5) en het reality programma Secret Story (SBS) dat een live daily en wekelijkse liveshow omvatte.
Als Gedelegeerd Producent voor TVBV heeft Jeroen de afgelopen jaren met succes mooie nieuwe titels aan de portfolio van TVBV toegevoegd: Jinek, Freek Vonk in Australië, Typisch Nederlands en De Sterren van Bethlehem. Een breed spectrum van programma’s die als gemene deler de passie voor het vak weerspiegelen.